De Kunstweken:
Innovatief, laagdrempelig en bijzonder

Compleet pakket van A tot Z

Heeft u zich online of telefonisch aangemeld voor De Kunstweken, dan krijgt u alles wat u nodig heeft voor het project per omgaande opgestuurd. Gratis papier voor de hele school, inloggegevens, een beknopte handleiding voor uzelf en uitleg voor het team. Voor het overige wijst het zichzelf.

Om nog meer uit het project te halen ontvangt u vanaf schooljaar 2018/2019 ook het boekje "De Kunstweken Extra's". Een bloemlezing van inspirerende topideeën waarmee onze oud-deelnemers het project nog leuker wisten te maken.

Flexibel inzetbaar op elk niveau

Alle projectinformatie voor het team wordt eenvoudig ontsloten via de eigen Klassenwebsite. De leerkracht kan naar keuze volstaan met het compacte basisprogramma of dit flexibel uitbreiden met zelfstandige verwerking of samenwerkend leren werkvormen.

Even een filmpje kijken en meteen aan de slag? Dat kan met De Kunstweken. Maar het project gebruiken als startpunt voor een diepgaander lesreeks evenzo!

Elke groep krijgt op eigen niveau optionele verdiepingsopdrachten aangereikt. In lijn met de visie Platform Onderwijs 2032 en 21st Century Skills kunnen de kinderen hiermee verder worden uitgedaagd. Gewerkt wordt aan competenties als samenwerken, ICT en kritisch denken.

Eenvoudig

Dankzij het uitgekiende systeem achter De Kunstweken blijft het werk voor de projectorganisatie tot een minimum beperkt. In drie stappen is uw hele school in de ban van de kunst!

  1. Online enkele projectgegevens doorgeven
    Gratis Kunstweken-papier verdelen over de klassen
  2. Kunstwerkjes verzamelen en overhandigen aan De Kunstweken
    Museumfolders verdelen over de klassen
  3. Gratis reproducties en eventueel bestelde museumproductjes verdelen over de klassen
    Genieten van alle kinderkunst en trotse snoeten!

Partner en sponsor van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in om kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch de mogelijkheid te geven lessen te volgen op kunst- en cultuurgebied. Ook De Kunstweken vindt het van groot belang dat alle kinderen zich creatief kunnen uiten. Daarom zijn we al vele jaren enthousiast partner èn sponsor van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

In iedere schoolklas zitten gemiddeld 2 á 3 kinderen die in armoede opgroeien. Voor hen doneren we graag een deel van de opbrengst van onze museumwinkels. Met uw deelname steunt u dus niet alleen de creatieve ontwikkeling van uw eigen leerlingen, maar geeft u ook kinderen buiten school een kans om hun passie te ontdekken en ontwikkelen.

Zo werkt het...

Zijn alle kunstwerkjes gereed, dan halen wij deze bij u op. Wij scannen alle tekeningen en drukken voor ieder kind een Museumfolder waar achterop eenvoudig staat uitgelegd hoe het museum kan worden geopend.

Bijzondere kinderkunst vereeuwigd

Het kunstwerkje is nu niet alleen digitaal te bewonderen voor alle genodigden, maar kan in de museumshop tevens op allerlei leuke spulletjes worden besteld. Net als een Van Gogh vereeuwigd op een koffiemok, broodtrommel, mousepad, placemat etc.... als dat niet bijzonder is! De kinderen die hun museum geopend hebben, ontvangen sowieso een reproductie van hun kunstwerk als wenskaart gratis.

Gratis op school geleverd

Na afloop van uw Kunstweken leveren we alle verkochte kunstproductjes - per groep een doos, per kind een tasje - gratis af op school. Omdat alles in de shopjes al is afgerekend (veilig met iDeal of creditcard) hoeft u ze alleen nog maar mee te geven.

» Galerie Kunstweken-souvenirs

De leuke productjes met kinderkunst worden volkomen vrijblijvend aangeboden in de museumwinkeltjes. Toch dekken de bestellingen (van alle aan De Kunstweken deelnemende scholen over het gehele jaar gerekend) de kosten. Vandaar dat we u dit unieke project gratis kunnen aanbieden.
Sterker nog: met uw deelname ondersteunt u ook nog eens het belangrijke werk van het Jeugdfonds Sport & Cultuur (vh Jeugdfonds Sport & Cultuur) want daar gaat een deel van de opbrengst rechtstreeks naartoe.

Plan uw Kunstweken wanneer het uitkomt

U kunt uw Kunstweken-project starten wanneer u wilt. Het enige wat wij u vragen is dat u bij uw aanmelding aangeeft in welke maand u wilt beginnen. Ook de duur van het project bepaalt u zelf. De meeste scholen kiezen voor een projectduur tussen de 3 en 6 weken.

 

Veelgestelde vragen organisatie

Wanneer kunnen we onze school het beste inschrijven?

De Kunstweken gaan maandelijks van start (m.u.v. juni, juli en augustus). U kunt uw school online inschrijven.

Zijn er kosten verbonden aan een Kunstweken-project?

Nee! Het project is gratis voor alle basisscholen in Nederland. Het wordt bekostigd met de opbrengsten uit de museum-webwinkels. Om het project voor iedereen toegankelijk te maken en kosteloos te houden, is het dus van belang dat we de tekeningen van school ook daadwerkelijk retour ontvangen zodat de museum-webwinkels van de kinderen geopend kunnen worden. Indien we 3 maanden na de aangegeven "voorkeur projectperiode" de tekeningen niet ontvangen hebben, zijn we genoodzaakt de project- en ontwikkelkosten à € 199,- in rekening te brengen. Het projectteam van De Kunstweken vraagt hiervoor uw begrip.


» Meer antwoorden op uw organisatorische vragen
 

Overige veelgestelde vragen

Ik heb iets in een museumwinkeltje besteld. Hoe en wanneer krijg ik dat geleverd?

Aan ieder Kunstweken-project is een einddatum gekoppeld. Twee weken na deze datum worden de bestelde artikelen op school geleverd. Deze zijn per kind verpakt in een plastic tasje. Levering van de bestelling aan kopers vindt dus plaats via het kind en niet via de post of een pakketdienst.

Hoe weet ik zeker dat mijn bestelling goed is verlopen?

U krijgt van iedere bestelling in de museumwinkel een bevestiging per mail. Mocht u toch nog twijfelen of de bevestiging niet ontvangen hebben, dan kunt u eventueel via het kind informeren naar de status van uw bestelling. Het kind kan namelijk heel eenvoudig zien in zijn eigen website wie er wat besteld heeft.


» Overige veelgestelde vragen

Wie heeft De Kunstweken bedacht?

De Kunstweken-methodiek werd oorspronkelijk bedacht en gebouwd als fondsenwervingstool voor scholen, en heeft zich uit en te na in de praktijk bewezen. Inspelend op vragen vanuit het onderwijs is het systeem zodanig aangepast en uitgebreid dat het nu tevens als krachtig cultuureducatie-instrument kan worden ingezet. Het team achter De Kunstweken bestaat uit enthousiaste professionals uit onderwijs, grafische sector en IT.

Leg ons uw vragen voor

We kunnen ons voorstellen dat uw nog met vragen zit. Heeft u geen goed antwoord gevonden in de 'veelgestelde vragen', bel ons dan op 0499 - 370479 of vul onderstaand formulier in. We nemen ze graag persoonlijk met u door.

Breng iemand op de hoogte!

Wil je iemand anders laten zien hoe leuk een Kunstweken-project is? Hier kun je een collega, vriend(in) of leerkracht van jullie school op de hoogte brengen van De Kunstweken.